Jump to content

Heliografia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Krahasimi midis gravurës origjinale të vitit 1650 dhe asaj Heliografike të vitit 1826 nga Niépce

Heliografia është metodë nëpërmjet të cilës prodhohen copa formash të shtypura (vizatime të ngritura) nëpërmjet kopjimit të origjinalit. Origjinali është një shtresë e ndjeshme ndaj dritës i krijuar mbi një pllakë metali në të cilën është zhvilluar forma dhe është grithur (me thartinë).