Hen kai pan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Hen kai pan (nga greqishtja në kuptimin një e krejta ) është shprehje nga filozofia antike (sipas Theofrasi tek Xenofanes dhe Parmenides), si formulë për njohësin dhe përjetësinë e kozmosit, dhe nga Lesingu për Panteizmin.