Hennig Brand

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Hennig Brand lindi më 1630Gjermani dhe vdiq 1692. Ishte mjek dhe alkimist gjerman. Pas karierës së tij togeri, mjeku bëri zbulimin e elementit kimik fosforin (Phosphor), dhe ky element kimik ishte një prej elementeve të para të zbuluar gjatë historisë së kimisë të epokës së re.