Herbert Charles Brown

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Herbert C. Brown lindi më 22 maj 1912 si Herbert Brovarnik në Londër, Angli dhe vdiq më 19 dhjetor 2004 në West Lafayette. Ishte kimist ameriko-anglez. Në vitin 1979, së bashku me Georg Wittig, mori çmimin Nobel në lëminë e kimisë.