Hierokratia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Hierokratia (nga greqishtja sundim i priftit[1] në kuptimin administrimi nëpërmjet nëpunësve fetarë) është përdorimi i fuqisë shtetërore (pushtetit) nëpërmjet nëpunësve të Kishës. Në këtë rendë nuk përjashtohet ndikimi i vendimeve të nëpunësve në sundim, posaçërisht nga përfaqësuesit mesjetar lartësoheshin këto pikëpamje për marrëdhëniet në mes Kishës (institucionit) dhe Shtetit.

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ DER GROSSE BROCK HAUS, band 9, fq.346 (1983) ISBN 3-7653-0353-4