Himara dhe përkatësia etnike e himarjotëve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Himara dhe përkatësia etnike e himarjotëve libër nga Kristo Frashëri. Shtëpia Botuese "Toena", viti i botimit 2005. Faqet e librit 104. ISBN 99927-1-951-6

Në këtë punim shkencor trajtohet pozita e himarjotëve, nëse ata i përkasin kombësisë greke apo shqiptare. Të dyja palët e historianëve, grekë dhe shqiptarë, sjellin argumente në dobi të pikëpamjeve të tyre. Por cila palë ka të drejtë?