Historia e Iranit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Perandoria Akaemenide

Historia e Iranit (ose e Persise, sic njihej ne boten perendimore) eshte e lidhur me historine e Iranit te Madh, nje rajon socialo-kulturor qe perfshin zonen midis Anadollise dhe lumit Ind. Ne mes te kesaj zone gjendet Irani i sotem, qe zoteron pjesen me te madhe te pllajes iraniane.