Historia e Republikës së Maqedonisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Njohja ndërkombëtare e pavarësisë së Ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë nga Jugosllavia në vitin 1991 është kundërshtuar nga Greqia për shkak të flamurit dhe emrit "Maqedoni" (të konsideruara si simbole të Helenëve). Marrëdhëniet me Greqinë përfundimisht u normalizuan në vitin 1995, por problemet me emrin Maqedoni akoma ekzistojnë. Ndryshimi i statusit politik të Kosovës, implementimi i Marrveshjes së Ohrit, që shënoi fundin e luftës së shqiptarëve në vitin 2001, si dhe zhvillimi i ulët ekonomik vazhdojnë të jenë çështje diskutimi për këtë shtet.

Stampa:Link FA