Historia e Romës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Historia e Romes se lashte perfshin historine e qytetit te Romes dhe historine e qyteterimit te lashte romak. Historia romake ka qene ndikuese ne boten moderne, sidomos ne historine e kishes katolike, dhe ligji romak ka ndikuar ne shume sisteme ligjore moderne. Historia romake mund te ndahet ne periudha te ndryshme.