Jump to content

Hithra

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Hithra

Urtica dioica
Klasifikimi shkencor
mbretëria: Bimë
ndarja: Magnoliophyta
klasa: magnoliopsida
rendi: Rosales
familja: Urticaceae
gjinia: Urtica
lloji: Urtica dioica
Emërtimi shkencor:Urtica dioica

Hithra është bimë barishtore shumëvjeçare që në kërcellin dhe në gjethet e saj të dhëmbëzuara ka një push të imët djegës. Hithra përdoret si bimë mjekësore dhe për ushqim.