Hjalmar Söderberg

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Hjalmar Emil Fredrik Söderberg (2 korrik 1869 – 14 tetor 1941) ishte dramaturg, gazetarë dhe shkrimtarë suedez.

Punimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Förvillelser (1895) – "Iluzionet"
 • Historietter (1898) – "Tregimet e shkurta"
 • Martin Bircks ungdom (1901) – "Rinia e Martin Birck"
 • Främlingarne (1903) – "Të huajit"
 • Doktor Glas (1905) – "Doktor Glas"
 • Gertrud (1906)
 • Det mörknar över vägen (1907)
 • Valda sidor (1908) – "Faqet e përzgjedhura"
 • Hjärtats oro (1909) – "Ankthi i zemrës"
 • Den allvarsamma leken (1912) – "Loja serioze"
 • Aftonstjärnan (1912) – "Ylli i mbrëmjes"
 • Den talangfulla draken (1913) – "Dragoi i talentuar"
 • Jahves eld (1918) – "Zjarri i Jahves"
 • Ödestimmen (1922) – "Ora e fatit"
 • Jesus Barabbas. Ur löjtnant Jägerstams memoarer (1928)
 • Resan till Rom (1929) – "Udhëtim në Romë"
 • Den förvandlade Messias (1932)

Punime në gjuhën angleze[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Modern Swedish masterpieces, (1923) përkthyer nga Charles Wharton Stork.
 • Rinia e Martin Birck, (1930) përkthyer nga Charles Wharton Stork.
 • Tregimet e shkurta të përzgjedhura, (1935) përkthyer nga Charles Wharton Stork.
 • Doktor Glas, (1963) përkthyer nga Paul Britten Austin. In 2002, botimi i fundit u publikua nga Anchor Books
 • Tregimet e shkurta, (1987) përkthyer nga Carl Lofmark.
 • Loja serioze, (2001) përkthyer nga Eva Claeson.
 • Rinia e Martin Birck, (2004) përkthyer nga Tom Ellett.
 • Diversions, (2014) përkthyer nga David Barrett.