Jump to content

Hobe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Hobe i zakonshëm

Një hobe është një armë e vogël predhe e mundësuar me dorë. Forma klasike përbëhet nga një kornizë në formë Y të mbajtur në dorën jo dominuese, me dy shirita ose tuba prej gome natyrale të bashkangjitur në dy skajet e sipërme. Skajet e tjera të shiritave çojnë përsëri në një xhep që mban predhën. Dora dominuese kap xhepin dhe e tërheq atë në masën e dëshiruar për të siguruar fuqi për predhën - deri në një hapësirë të plotë të krahut me shirita mjaft të gjatë.

Ka gara, mjaft të njohura në Spanjë, Itali dhe Kinë.[1]

  1. ^ 18th Spanish national slingshot championship (në spanjisht)