Jump to content

HomePNA

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Aleanca HomePNA është një shoqatë e inkorporuar e industrisë jofitimprurëse e kompanive që zhvillon dhe standardizon teknologjinë për rrjetin e shtëpisë mbi kabllot ekzistuese me bosht të përbashkët dhe instalimet telefonike brenda shtëpive, kështu që telat e rinj nuk kanë nevojë të instalohen.

HomePNA u zhvillua për aplikacione argëtuese të tilla si IPTV të cilat kërkojnë cilësi të mirë të shërbimit (QoS). HomePNA 3.1 përdor frekuenca mbi ato që përdoren për linjën dixhitale të parapaguesit dhe thirrjet zanore analoge përmes telave të telefonit dhe nën ato që përdoren për transmetimin dhe transmetimin e drejtpërdrejtë të TV satelitor përmes njëkohësie, kështu që mund të bashkëjetojë me ato shërbime në të njëjtat tel.

HomePNA nuk prodhon produkte, megjithëse anëtarët e saj prodhojnë. HomePNA krijon specifikime të industrisë të cilat më pas i standardizon nën organin e standardeve të Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacionit (ITU). Aleanca HomePNA, teston zbatimet dhe certifikon produktet nëse ato kalojnë.

Kompanitë promovuese të HomePNA janë AT&T Inc., Technicolor SA, Pace plc, Sigma Designs, Motorola, Cisco Systems, Sunrise Telecom dhe K-Micro. [1]

Pajisjet që përdorin teknologjinë HPNA si pjesë e produkteve me përmbajtje me shumë media në të gjithë shtëpinë përfshijnë Transmetimin Dixhital të Avancuar, [2] Inneoquest dhe NetSys.

Alternativat për HomePNA përfshijnë: Komunikimin në linjën e energjisë, Wi-Fi, të dhënat përmes kabllit dhe multimedia përmes njëkohësie.