Homo naledi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Homo Naledi është një specie e zhdukur e gjinisë Homo. Kjo specie u zbulua në vitin 2015 në bazë të fosileve te gjetura ne shpellen Rising Star (anglisht, fjalë për fjalë "Shpella e yllit qe ngjitet") në "djepin e njerëzimit", në jugperëndim të Swartkrans dhe rreth 50 kilometra në veriperëndim të Johanesburgut në Afrikën e Jugut nga një grup i udhëhequr nga Lee Berger në literaturë. [2] Në përgjithësi, kockat fosile të 15 personave janë zbuluar, cila është arsyeja pse ky zbulim është mbledhja më e madhe e dokumenteve në një lloj të hershme të Hominini.