Howard Carter

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Howard Carter lindi më, 9 maj 1874 në Swaffham, ndërsa vdiq në Londër2 mars 1939, është arkeolog dhe egjiptolog britanik.

Howard Carter kreu shumë hulumtime arkeologjike në Egjipt dhe zbuloi varrezat mbretërore (Amenofisi i I-rë, Tutmozisi i IV-të, mbretëreshës Hatshepsut), ndërsa zbulimi i tij më i madh është varreza e faraonit Tutankhamonit. Publikoi shumë punime shkencore, ndërsa më i njohuri është "Varri i Tutankhamonit”.