Jump to content

Humnera

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Humnera është një zbraztësirë në viset e relievit karstik. Humnerat hulumtohen nga teknikët specialist të spelologëve në të cilat për të hulumrtuar shfrytëzohen litarët spelologjik, dhe mjete tjera speciale.