Hymen

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Himeni( Hymen) është një pjesë e hollë e indit mukozal që rrethon ose mbulon pjesërisht hapjen e jashtme të vaginës. Ajo formon një pjesë të vulvës, ose organeve gjenitale të jashtme, dhe është e ngjashme në strukturë me vaginën.