Idajet Hoxha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Idajet Hoxha u lind në 1938 në TërbaçVlorës. Studioi për Marrëdhënie Ndërkombëtare (në fushën ushtarake) në Moskë. U kthye në Shqipëri me prishjen e marrëdhënieve në vitin ‘61. Ka punuar si oficer i Sigurimit të Shtetit në Kukës, Peshkopi, Fier e Tiranë.

Në vitin 1977-1982 emërohet Sekretar i Parë dhe Konsull në Francë, ku përveç Francës, mbulonte dhe Belgjikën, Luksemburgun, Holandën dhe UNESCO-n. Kthehet në atdhe e punon në detyra të rëndësishme, si shef i sigurimit te portit ne Durres dhe atë të Shefit të Katedrës së Shërbimit të Inteligjencës në Akademinë e Policisë.