Identiteti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Identiteti konsiderohet si konceptim i vet-individit dhe shprehje e individualitetit. Letërnjoftimi, emri, mbiemri, vendlindja, ditëlindja, shtetësia, vendbanimi, profesioni, ngjyra e flokëve, ngjyra e syve, gjatësia, ky është identiteti. Me sa shoh unë këtu identiteti im nuk përcaktohet nga përkatësia fetare, dhe më duket se vetëm në Greqi dhe në shtete Arabe apo edhe diku tjetër në kartë të identitetit përcaktohet edhe besimi fetar.