Ilia II

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ilia II

Ilia II (gjeorgjisht: ილია II), transliteruar gjithashtu si Ilya ose Elija (lindur më 4 janar 1933), është Patriarku Katolik i Gjithë Gjeorgjisë dhe udhëheqësi shpirtëror i Kishës Ortodokse Gjeorgjiane. Ai zyrtarisht përcaktohet si Katolik-Patriark i Gjithë Gjeorgjisë, Kryepeshkopi i Mtskheta-Tbilisi dhe Peshkopi Metropolitan i Bichvinta dhe Tskhum-Abkhazisë, Shenjtëria e tij dhe Lumturia Ilia II.