Jump to content

Iluzioni optik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Iluzioni optik është një percepsion i gabuar i dukurive të cilat shpesh janë të pakuptueshme dhe paradoksale.


Iluzioni optik është rrjedhojë e nivelit të zhvillimit anatomofiziologjik i organit të të parit, që është syri. Karakteristikat e përpunimit fillestar i dritës nga ky organ perceptiv, tek njeriu, shoqërohet me krijimin e femomeneve specifike dhe që janë quajtur iluzione optike.


Ndryshimi në mes iluzioneve dhe halucinacioneve është se te halucinacionet ngacmimi nuk ekziston ndërsa te iluzionet perceptimi i ngacmimit është i gabuar.