Imagjinata

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

imagjinuarit është proçes njohës, i cili nuk manifestohet në mënyrë të izoluar por, është derivat i proçeseve tjera njohëse, veçanërisht ndijimit dhe përceptimit si format më të thjeshta përmes të cilave arrihet kontakti i drejtpërdrejt me ambientin, qoftë me atë jashtëm apo atë te brendshëm, qoftë me atë energjik, material apo shpirtëror të njeriut.

Imagjinata si proçes njohës, ndihmon që individi ta pasurojë diapazonin e tij trunor me sekuenca imagjinare, te cilat ato realisht përbejnë një gjimnastike trunore, e cila e provokon trurin ne forme pozitive dhe ndikon jo vetëm ne kualitetin funksional por edhe material te tij.

Eshte një thënie shkencore se truri inteligjent është ai që ka me shume rrudha ne koren e tij cerebrum. Kjo dukuri arrihet përmes vetënxitjes personale në zhvillimin e trurit qoftë përmes punës aktive, si psh. te lexuarit, te vepruarit, pse jo edhe te menduarit. Puna apo aktiviteti fizik i njeriut ndikon ne rritjen e aktivitetit mendor te njeriut.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

http://www.ikub.al/Femra/1002200036/Article-Imagjinata.aspx Arkivuar 29 tetor 2019 tek Wayback Machine