Importi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Importi në ekonomi njihet si transportim (hyrje) i të mirave, produkteve nga një vend në një vend tjetër në mënyrë legjitime dhe sipas politikës ekonomike të përcaktuar nga vendet pjesmarrëse në Tregëti. Për dallim nga eksporti që nënkupton daljen e mallërave nga një vend, si import nga një vend llogaritet një mall që hyn nga një vend tjetër në atë vend.

Vlerësimi i importit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pozitiviteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Negativivteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kufizimet e importit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kufizimet globale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kufizimez selektive[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]