Industria e letrës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Industria e drurit dhe letrës u vendos në disa qendra të vendit, ku prodhoheshin materiale të ndryshme si: dërrasa, parket, dyer, dritare, karrige, tavolina, mobilje të ndryshme, letra, letra ambalazhi.

Qyteti i Pejës, si një zonë e pasur me pyje, ka nxitur zhvillimin e kësaj industrie dhe kishte fabrikën më të famshme të fabrikave të drurit dhe fabrikave të mobiljeve. Në Deçan(fabrika e parketi); ‘Radusha’ (fabrika e dyerve dhe dritareve) në Istog; Fabrika e Mobiljeve dhe Tapicerive në Prishinë; ‘Javor’ - fabrika e përpunimit të drurit në Podujevë; Mulli prodhues i letrës dhe kartonit në Lipjan. Kjo industri ka punësuar më shumë se 8,000 punëtorë.[1]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Asllan, Pushka. "Gjeografia 12". Libri Shkollor (2005). p. 83.