Jump to content

Informatika me performancë të lartë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Qendra për Materiale të shkallës Nano

Informatika me performancë të lartë ose ( anglisht: High-performance computing (HPC) ) përdor superkompjuterët dhe kompjuterët në grupe për të zgjidhur problemet e avancuara të llogaritjes. Sot, sistemet kompjuterike i afrohen i rajonit "teraflops" janë të llogaritura si kompjuterë me performancë të lartë ("HPC-computers").

Termi zakonisht është më i lidhur me informatikën të përdorura për kërkime shkencore ose shkencën llogaritëse.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]