Ingvar Kamprad

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Ingvar Kamprad Haparanda June 2010.jpg

Feodor Ingvar Kamprad ka lindur më 30 mars 1926 në Suedi dhe vdiq më 27 janar 2018 po në Suedi. Ishte një sipërmarrës suedez i cili ka bërë një pasuri duke krijuar zinxhirin e dyqaneve "IKEA". Në vitin 2010, ai është i 11-ti në renditjen e njerëzve më të pasur në planet.