Iniciativa Ndërkombëtare - Sovraniteti mes Popujve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Iniciativat Ndërkombëtare - Solidariteti mes Popujve

Iniciativat Ndërkombëtare - Solidariteti mes Popujve (II) është një organizatë politike e krijuar për të paraqitur kandidaturë për zgjedhjen e tij në parlament në vitin 2009 për të një zone të Spanjës.

Ky është një koalicion emërimin Izquierda Castellana dhe Comuner@s, i cili e përshkruan veten si një bashkim të forcave separatiste dhe sovrane e të majtë, të forcave politike të shtetit të majtë të respektojnë të drejtat kombëtare të popujve të ndryshëm oppressed nga Shteti spanjisht, si dhe lëvizjet e rëndësishme sociale dhe sindikatat.

Iniciativa ka qenë e angazhuar në një gjykatë në llogari të mundur ndalimin e saj nga aplikimi i Aktit për shkak të tij të dyshuar për lidhje me listat e jashtëligjshme më parë, se do të jetë pjesë e strukturën e organizatës terroriste ETA. Në fillim Gjykata Supreme e anuloi kandidaturën maj 16, duke pasur parasysh pretendimet e Prokurorit të Përgjithshëm dhe të Avokatëve të Shtetit në mënyrën e përshkruar më sipër. Megjithatë, Gjykata Kushtetuese dhënë mbrojtjen e kërkuar nga kandidati, kështu që mund të marrin pjesë në zgjedhjet e ardhshme të Parlamentit Evropian. Categories: Spain political party stubs | Political parties in Spain | Socialist parties | Communist parties | Nationalist parties | Coalition of parties