Integriteti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Integriteti është shprehje me të cilën kuptohet tërësia e një organizmi, dukurie apo formave tjera të kombinuara nga këto të fundit që paraqesin një tërsi dhe reagojnë si një organizëm.

Në qarqet edukative dhe treningut të administratës Integriteti (angl.: Integrity) përkufizohet edhe si: Cilësia apo gjendja e të qenit me parime morale si; drejtësia, ndershmëria, dhe sinqeriteti; dëshira për të bërë gjënë e duhur; dhe për të deklaruar dhe përjetuar disa vlera dhe pritje e dëshiruar për rezultatet e tyre[1].

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Kontrolli dhe Auditimi i brendshëm Arkivuar 9 maj 2007 tek Wayback Machine Gjon Ndreja, ITAP-Shqipëri dok. në internet, prill 2007