Jump to content

Investimi direkt i huaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Investimi direkt)

Investimi direkt është lloj i investimeve afatgjate të ndërmarra në shtete të huaja me qëllim të arritjes së qëllimit të sipërmarrjes (p. sh. : ndikimin në udhëheqjen e qeverisjes). Investimet direkt janë lloj i kundërt i investimeve portfolio.

Si forma të rëndësishme të këtij lloj investimi merren format e themelimit të fialave ose të shoqërive simotra, pjesëmarrja dhe futja e mjeteve të reja në Ndërmarrjet e varruar. Në shtetet e zhvilluara si b. f. Gjermania, investimet direkt avancohen në ndërmarrje të shteteve të pazhvilluara.