Jump to content

Irma la Douce

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Irma la Douce film artistik, komedi dashurie e prodhimit amerikan (1962).

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Irma la Douce i takon atyre zonjave, që ushtrojnë profesionin më të vjetër në Rue CasanovaParisit.

Nestor Pastori, një polic i ndershëm, dëbohet nga shërbimi policor përderisa tenton kryenëvete që me një të rame të spastrojë dukuritë e ligshta në hotelin Rue Casanova. Aty fiton dashurin e Irmasë së ëmbël, e cila nuk dëshiron të ndahet nga profesioni i saj. Në këto rrethana Nestori është i detyruar të jetojë një jetë me dyfytyra.

Në rolet kryesore Shirley MacLaine dhe Jack Lemon.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]