Jump to content

Ishujt Pitcairn

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ishulli Henderson

Ishujt Pitcairn ose zyrtarisht Pitcairn, Henderson, Ducie and Oeno Islands, janë një grup prej katër ishujsh vullkanik në pjesën jugore të Oqeanit Paqësor që formojnë fundin territor britanik në Paqësor. Katër ishujt - Pitcairn, Henderson, Ducie dhe Oeno, janë të shpërndarë në disa qindra milje të oqeanit dhe janë të ndara në një sipërfaqe toke prej rreth 47 kilometrash katrorë. Vetëm Pitcairn, ishulli i dytë më i madh, është e banuar.[1]

  1. ^ "Pitcairn Islands". Wikipedia (në anglisht). 2022-02-14.