Ishulli Mauricius

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
pozita gjeografike

Ishulli Mauricius është ishull në oqeanin Indian. Mauriciusi është vend në kuadër të së cilit janë edhe ishujt: Rodrigez, Kargados, Karahos dhe Agalega. Ky vend krejtësisht ka një sip. prej 2.045 km2, dhe numri i popullsisë sillet rreth 1 milion banorë. Kryeqytet i këtij vendi është Prt Luis me reth 200 000 banorë.