Jump to content

Jamball

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jamballi në formë të rrumbullakët

Jamballi përmban sheqer, amidon, miell dhe xhelatin. Përbërjet janë të tretura në ujë dhe nxehtësi deri në 135 °C (275 °F). Në Evropë kryesisht prodhojnë jamball në Spanjë, Itali dhe në Turqi.

Efektet shëndetësore

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Jamballi ishte i mirë për mjekësi, plus ka qenë i shitur në barnatore. Jamballi përmban glicerine, i cila është 50 herë më e ëmbël se sakaroza. Konsumimi i jamballit - më shumë se 50 gram në ditë - personi mund të marrë efekte të dëmshme.

Sipas një studimi në Zelandën e Re që kanë bërë disa nxënës për konsumimin e jamballit. Tregojnë se 29% e vajzave dhe 17% e djemve hajnë jamball çdo javë. Mbi 2 hektogram ishin 5.9% e vajzave dhe 4.9% e djemve që hajnë çdo javë dhe 1.8% e vajzave dhe 1% e djemve që hajnë mbi 5 hektogram.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]