Jasemini

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Jasemini

Jasemini (Jasminum spp) është një bimë shumë aromatike dhe përdoret për prodhimin e parfumeve të cilat janë shumë sensuale.

Veprimi[edit | edit source]

Lulet afrodiziake, vazokonstriktore , relakuesese e nervave , analgjezik i lehtë , nxit prodhimin e qumështit. Vaj antidepresant , antispazmodik , afrodiziak , tonik i mitrës , qetësues

Pjesët[edit | edit source]

Lulet përdoren për të fuqizuar sistemin imunitar, për të ulur temperaturën dhe për femrat është afrodisiak . Vaji esencial i jaseminit duhet të përdoret vetëm për qëllime mjekësore . Çaj përdoret për të qetësuar dhimbjet e periodeve , depresionit , impotencës , ngurtësisë , ul dhimbjet e lindjes ndërkohë që nxit lindjen . Mund të masazhohet mbi gjoks dhe të përdoret për kollën dhe shqetësimet e frymëmarrjes

Përdorimi[edit | edit source]

Çaji merret për temperaturën ose infeksionet urinare. Mund të kombinohet me bar blete për të bërë një çaj qetësues, pihet në darkë nëse jeni me stres. Ky çaj përdoret për shpëlarjen e plagëve dhe për të ndaluar gjakrrjedhjen e saj. Kompresa vendoset në kokë ose në qafë, një kompresë e njomë me çajin e luleve përdoret për të qetësuar dhimbjet e kokës nga goditjet e diellit ose shqetësimet emocional