Jejkov

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Jejkov është një lagje në qytetin Třebíč . Jejkov ka qënë periferi në të kaluarën. Një qytet industrial , stadiumi i hokejt, stadiumi i futbollit, spitali dhe gjykata janë vendosur në Jejkov.

Vendodhja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Jejkov ndodhet në pjesën lindore të Třebíč në jug të lumitJihlava .

Jejkov ndodhet në lindje të qendrës Třebíč . Kufiri i Jejkovit ndodhet këtu, kështu që e gjithë rruga Bedřicha Václavka është me shtëpi në të dyja anët ,është pjesë e Jejkovit në ndërtesat e zyrave të qytetit.

Jejkov është i përqendruar në rrethin e qytetit Horka Domky po ashtu. Kufiri i përbashkët kalon një palestër të Gjimnazit Třebíč dhe rrugën e kryqëzuar Sirotçí . Rruga kufizohet me rrugën Husova dhe stadiumin Dimëror i Třebíč .

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rrethi i vjetër i Jejkovit nuk ekzistonte para themelimit të qytetit Třebíč, por disa njerëz kanë jetuar në anën e djathtë të lumit. [1] Gjithashtu origjina e emrit Jejkov është e errët. Ajo mund të jetë e themeluar nga Janík, pastaj Janíkov = Jěníkov = Jěíkov = Jějkov = Jejkov . [2]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Bartušek, l. c., page 38.
  2. ^ Kubeš, A. Třebíč mužského nebo ženského rodu?