Jeta ime me Enverin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Jeta ime me Enverin kujtime me Autore Nexhmije Hoxha. Botuar nga Enti Botues "LIRA" Tiranë 1998.

Tryeza e lëndës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1. Parathënie

2. Njohja e parë me Enverin

3. Dita e një rrjedhe të re në jetën time

4. Kur u vra Qemal Stafa

5. Dashuri që lindi dhe u rrit në luftë

6. Terror i madh në Tiranë

7. Delegate në konferencën e Pezës

8. Konferenca e Parë e Vendit e PKSH-së. Enveri zgjidhet Sekretar i Përgjithshëm

9. Në Kucakë - një tjetër misionar jugosllav

10. Shtabi i Përgjithshëm dhe Enver Hoxha i afrohen Tiranës

11. Drejt jetës së lirë - në male

12. Ditë të paharruara në Lirëz - në mes të të rinjve

13. Në Berat - takim me Kryetarin e Qeverisë

14. Çlirimi i kryeqytetit. Qeveria e re Demokratike në Tiranë

15. Dasma jonë partizane

16. Nuse e re - në familjen e Enverit

17. Kur mbledhjet e Byrosë Politike bëheshin në shtëpinë tonë

18. Konferenca e Paqes në Paris. Miq të rremë

19. Tri figurat kryesore të prapaskenës së Beratit

20. Sovjetikët hyjnë në skenë

21. Qëndrimi i Enver Hoxhës ndaj çështjes së Kosovës

22. Regjimi ditor i jetës dhe i punës i Enverit

23. Enveri përballë tradhtisë së Hrushovit

24. Presione e shantazhe mbi Enverin dhe PPSH-në

25. Me pushime në Karlovi - Vari

26. Vizita zyrtare në Çekosllovaki

27. Udhëtim me tren për në Moskë (1959)

28. Ç'e solli Hrushovin në Shqipëri?

29. Lindja e kontradiktave mes Bashkimit Sovjetik dhe Kinës

30. Mbledhja e 81 Partive komuniste (nëntor 1960 - Moskë)

31. Lindja e tre fëmijëve - gëzimi i familjes sonë të re

32. Përmbajtja