Johnny Hallyday

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Johnny Hallyday (shq. Xhoni Hollidei), pseudonim i Jean-Philippe Smet, këngëtar, kompozitor dhe aktor francez, i cili lindi më 15 qershor 1943Paris dhe vdiq më 6 dhjetor 2017 në Marnes-la-Coquette. Me më shumë se pesëdhjetë e pesë vjet karrierë, ai është një nga këngëtarët më të famshëm francezë dhe një nga personalitetet më të pranishme në peizazhin mediatik francez.