Jonathan James

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ai është mjeshtri i të gjithë hacker-ave që thyen sistemin dhe patën akses në serverin e Departamentit të Mbrojtjes në vitin 1999, gjë që i dha atij emrin c0mrade (Comrade – Shoku) që në moshën 16 vjec. Gjithashtu, ai hack-oi edhe sistemin e NASA-s. Vjedhja e softëare-ve të NASA-s dhe sulmet DDoS më vonë e futën atë në telashe. Për shkak se ai ishte minoren, dënimi i tij u reduktua në 6 muaj burgim dhe me kushtin që të betohej që nuk do të përdorte më kurrë kompjutera.