Joseph Black

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Joseph Black


Joseph Black lindi më 16 prill 1728 në Bordeaux, Francë dhe vdiq më 10 nëntor 1799 në Edinburgh. Ishte fizicient dhe kimist skocez. Ai është zbuluesi i dioksidit të karbonit, si dhe të elementit kimik magneziumit si dhe të nxehtësisë latente.