Jump to content

Joseph Louis Gay-Lussac

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Joseph Louis Gay-Lussac

Joseph Louis Gay-Lussac lindi më 6 dhjetor 1778 në Saint-Léonard-de-Noblat, Francë dhe vdiq më 9 maj ose 10 maj 1850 në Paris. Ishte fizikan dhe kimist francez. Shquhet për dy ligjet e tij mbi gazrat.