Jozef Vacllav Mysbek

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jozef Vacllav Mysbek

Jozef Vacllav Mysbek u lind më 20 qershor 1848 skulptori i madh çek, njëri nga themeluesit e shkollës së skulpturës në vendin e tij, në veçanti i skulpturës së kohës së re, si dhe autor i veprave madhore :

  • përmendores së Jan Zhishkës-heroit kombëtar çek,
  • grupit të figurave të urës së madhe Palacki, i godinës së Teatrit të Prages,
  • etj.

Vdiq në vitin 1922.