Julie Mertus

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Julie A. Mertus (1963) është profesoreshë e Studimeve të Paqes dhe Konfliktit në Universitetin Amerikan. Ajo është bashkëpunëtore e veprës The Suitcase: Refugees' Voices from Bosnia and Croatia (Zërave të Suedisë: Refugjatët nga Bosnja dhe Kroacia), (Kaliforni, 1997), poashtu bashkëautore e veprës Open Wounds: Human Rights Abuses in Kosovo (Plagëve të Hapura: Abuzimet e të Drejtave të Njeriut në Kosovë) (1994) dhe autore e veprës: Local Action/Global Change (Veprimi Lokal / Ndryshim Global, 1999). Artikujt e Mertus mbi krizën e Kosovës janë shfaqur në shumë gazeta prestigjioze.