Këmbaleci i piktorit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Këmbaleci

Këmbaleci i piktorit ose kavaleti është një mbështetëse mbi të cilën vendoset pëlhura e pikturës. Këmbaleci është zakonisht metalik ose i drunjtë, me tri a katër këmbë, dhe i ndihmon piktorit në bërjen e verprave të tij.