Kadri Kusari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kadri Kusari lindi me 22.12.1935 në Gjakovë nga një familje e shtresës së mesme.

Pas kryerjes së shkollës fillore, ishte një ndër gjeneratat e para që u regjistrua në shkollën normale, e vetmja shkollë e mesme në Gjakovë. Dëshira e tij ishte të vazhdonte studimet por për të fituar të drejtën e studimeve duhej të punonte një vitë si mësues.Në vitin 1954 regjistrohet Fakultetin e Filozofik dhe katër vite më vonë pasi i kreu studimet me suksese të larta kthehet përsëri në Gjakovë ku punësohet si profesor në gjimnazin e porsa hapur ku vazhdon punën deri në vitin 1962 ku pushohet nga puna.Udhëheqës i organizatës "Lëvizja Revolucionare për Bashkimin e Shqiptarëve" në degën e Gjakoves zgjedh Kadri Kusarin me ç'rast në qershor të vitit 1964 burgoset me 11 vjet burg por pas një amnistie atij i zbresin katër vite.Kadri Kusari vdiq më 27.02.1984 në Gjakovë, në varrimin e tij morrën pjesë mijëra qytetarë.