Kalendari i Metonit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kalendari i Metonit ishte një sistem kalendari i krijuar nga dijetari i Greqisë së Lashë, Metoni. Ky kalendarë kishte 235 vite dhe ishte futur në përdorim më 432 p.e.sonë.