Kalimi Kufitar i Murriqanit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kalimi Kufitar i Qafë Botës ndodhet ne veri perëndim te Shqipërisë dhe bën te mundur lidhjen e qytetit te Shkodrës me atë te Ulqinit. Tashme është e vetmja pike qe ka një ndërtese për te dy palët e doganave qofte atë malazeze ashtu edhe atë shqiptare. Megjithëse njihet pakica shqiptare ne shtetin malazez ende nuk është punësuar asnjë shqiptar ne palën e doganës malazeze. Kjo pike është kryesisht për kalime turistike.

Mendohet te hapet edhe një tjetër ne Derdhje te Bunës.