Kamjanske

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Teatri i Dramës Lesja

Kamjanske (ukrainisht: Кам'янське Kam'ianske, ose Dniproxerzhinsk 1936–2016) është qytet industrial në jug të Ukrainës. Djneprodsershinsk deri më 1936 thirrej Kamenskoje.

Qyteti ka portin bri lumit Dnjeper dhe në vitin 1976 kishte rreth 248 000 banorë. Thirrej qytet industrial për arsye se ka të zhvilluar metalurgjinë (nga lënda e parë deri tek ajo finale), industrinë e makinave që prodhon kryesish vagonë, industrinë kimike, industrinë e lëndëve ndërtimore (cementes) si dhe industrinë e ushqimit.