Jump to content

Kamomili

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kamomili

Kamomili (lat. Matricaria chamomilla) është bimë barishtore njëvjeçae që rritet në vende livadhe dhe fushe që bënë lule si të luledeles me erë të këndëshme; lulja e kësaj bime, e cila përdoret në mjekësi si qetësues i sistemit nervor, kundër sëmundjeve të lëkurës, gjithashtu Kamomili ndihmon në aktivizimin dhe fuqizimin e sistemit të imunitetit. Po ashtu nga kjo bimë bëhet pije e njohur me të njëjtin emër duke zier me ujë lulet e thara të kamomilit.[1] Në Shqipëri kjo lloj bime është shumë e perhapur në fushat e Drenovës (Korçë).


Burim i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980