Jump to content

Kampi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kampi një hapësirë e rrethuar me qëllim të krijimit të një vend qëndrimi të pa penguar nga mjedisi për rreth asaj hapësire.

Në fjalorin e gjuhës shqipe Kampi është Vend qëndrim i a banimi të përkohshëm, zakonisht në çadra ; vend pushimi, larg qendrave të banuara, ku punonjësit qëndrojnë për pak kohë etj. si dhe vend i rrethuar dhe i ruajtur nga rojet ku mbahen të burgosurit ose robërit e luftës ndërsa kjo fjalë përdoret në trajtën figurative si grup politik e shoqëror i disa vendeve, organizatave etj. që mbrojnë interesa të njëjta[1].

Burim i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980