Jump to content

Kano

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kano, qytet në Nigeria veriore dhe një zonë e dendur në ndërtime, 97,940 banorë (në vitin 1946). Qyteti është i përmend parën herë në vitin 1145 dhe anglezët e pushtoi qytetin në vitin 1903.